• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Mole Negro - Mi Mole

1 / 1
€13,00
Authentieke traditionele Mole uit Oaxaca! Deze heerlijke pasta heeft een subtiliteit van smaak die voortkomt uit de mix van voortreffelijke ingrediënten.
Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Mole Negro - Mi Mole

De oorsprong van de zwarte 'mole' is Zapotecaans en wordt beschouwd als de koning van de 'moles' vanwege de vele verschillende ingrediënten die bij de bereiding worden gebruikt. Dit maakt het op zijn beurt een heerlijke en veelzijdige 'mole' in zowel smaken als aroma's.

Het traditionele proces van het roosteren van de "mulato" en "pasilla" chilipepers geeft het een vleugje rokerigheid die het een diepte van smaak geeft, terwijl de amandelen, noten en rozijnen het net genoeg zoetheid geven, waardoor dit een ideale 'mole' is voor vis, wit vlees zoals kip en lichtere bereidingen van varkensvlees, zeevruchten, sterke kazen en groenten.

Populaire Mexicaanse gerechten met 'mole' zijn bijvoorbeeld "Chilaquiles de Mole", "Enmoladas de Pollo", "Pastel Azteca de Mole", en nog veel meer!

Productinformatie

  • Netto gewicht: 340 gram.
  • Porties per bakje: 6.
  • Ingrediënten: Mulato chili, ancho negro chili, chilhuacle negro chili, pasilla mexicano chili, guajillo chili, weegbree, koolzaadolie, pinda's, pure rietsuiker, rozemarijn, sesamzaad, ui, rozijnen, knoflook, zeezout, cacaobonen, komijn, pompoenpitten, zwarte peper, walnoten, amandelen, kaneel, gedroogde avocadobladeren, tijm, anijs, oregano, kruidnagel, citroenzuur.
  • Bevat geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen.
  • Bevat: amandelen, walnoten, pinda's.
  • Glutenvrij & vegan.

Meer informatie over "Mi Mole"

"Mi Mole" zet zich in voor het behoud van de erfenis van de traditionele keuken van Mexico - het Mexico waar alles traditioneel authentiek - zoals hun 'mole' pasta - met zorg en gevoel wordt gemaakt.

Om deze reden wordt de voortreffelijke smaak van hun 'mole' niet alleen bepaald door hun recept dat drie generaties geleden is geërfd, maar ook door het proces dat in kleine batches wordt geproduceerd met behulp van traditionele methoden en door de kwaliteit van de ingrediënten die allemaal lokaal worden geproduceerd op een duurzame manier.

"Mi Mole" is gevestigd in de vallei van Oaxaca, het land van de zeven mollen, een plaats waar culinair belang en rijkdom te danken is aan de talloze ingrediënten die worden gebruikt in het natuurlijke culinaire universum en de oneindige manieren waarop deze worden bereid. Dit komt door de invloed van meerdere inheemse gemeenschappen die in deze staat wonen. De Oaxaca-keuken is door UNESCO erkend als immaterieel cultureel erfgoed.
Meer over deze brontekstBrontekst vereist voor aanvullende vertaalinformatie
Feedback sturen
Zijvensters