• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Spirits of Latin America - Ivy Mix

€25,50
Een festijn van cultuur en cocktails, met 70 recepten uit Leyenda en daarbuiten!
Auteur: Ivy Mix, met foto's van James Carpenter
Pagina's: 256
Taal: Engels
Levertijd 2 tot 4 dagen
Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Spirits of Latin America - Ivy Mix

Genomineerd voor een James Beard Award, verkent barvrouw Ivy Mix de geschiedenis en cultuur van Latijns-Amerikaanse sterke drank in dit verbluffend gefotografeerde reisverslag, met 70 onweerstaanbare cocktails met tequila, rum, pisco en meer.

Door diens diepgaande blik op de drinkcultuur in heel Latijns-Amerika, biedt dit prachtige boek een rijke culturele en historische context voor het begrijpen van Latijnse sterke dranken. Ivy Mix heeft jaren gewijd aan reizen naar het zuiden, om de Latijnse cultuur te leren kennen, deels door wat de lokale bevolking drinkt. Wat ze in dit boek beschrijft, is de ontdekking dat Latijnse sterk drank het Latijns-Amerikaanse gehemelte weerspiegelen, dat een echo is van het Latino leven, met de nadruk op kruidigheid/pittigheid, levendigheid, kracht en variatie.

Na zich te hebben verdiept in tequila en de andere traditionele sterk dranken van Mexico, volgt Ivy Mix het "Sugar Trail" door het Caribisch gebied en daarbuiten; en eindigt in Chili, Peru en Bolivia, waar al generaties lang op druiven gebaseerde sterke dranken zoals pisco en singani worden gemaakt.

Met meer dan 70 recepten die geprezen zijn in haar bar "Leyenda" te Brooklyn, New York; inclusief leuke spins op traditionele cocktails zoals de Pisco Sour, Margarita en Mojito, plus drankjes geïnspireerd op Ivy's reizen, zoals de Tia Mia (die mezcal, rum en sinaasappel curacao, met een scheutje limoen en amandel orgeat combineert) of de Sonambula (met jalapeño-geïnfuseerde tequila, citroensap, kamillesiroop en een scheutje Peychaud's bitters), samen met overheerlijke foto's en prachtige reisfoto's, is dit het ultieme boek over Latijns-Amerikaanse sterke dranken.